V sobotu stovka, v neděli veliké zklamání

Mladší žákyně sehrály o víkendu 9. – 10. října na domácí palubovce dvě utkání. Plzeň vysoko porazily, ale na Karlovy Vary překvapivě nestačily.

BK Strakonice – DbaK 126:25 (63:12)

Bodovaly: Pavlíčková 20, Kotrčová 18, Grossová 17, Kotrcová 15, Košáková 14, Karolová 11, Malířská T. 8, Mlnaříková 6, Malířská K. 5, Veselková, Topinková, Žáková 4.

Pohodové vítězství pro strakonické mladší žačky. Již od úvodní čtvrtiny na hřišti dominovaly domácí hráčky a soupeřky téměř k ničemu nepouštěly. Mírné polevení přišlo až v závěrečné části. Stý bod týmu zaznamenala Linda Kotrčová. V tomto utkání se bodově dokázaly prosadit všechna děvčata, která se do zápasu zapojila.

BK Strakonice – Karlovy Vary 33:43 ( 24:19)

Bodovaly: Grossová 8, Košáková 5, Malířská T. 5, Topinková 4, Kotrčová 3, Karolová, Veselková, Kotrcová, Pavlíčková 2.

Skvělý vstup do toho důležitého utkání, kdy v 5.minutě první čtvtiny svítílo na tabuli skóre 8:0. Po oddechovém čase hostujících žaček se hra vyrovnala a soupeřky začaly vyrovnávat skóre. V poločase přesto domácí basketbalistky stále mírně vedly. Zápas se začal lámat v průběhu třetí čtvrtiny, kdy hráčky od Otavy po skvělém zdvojování dokázaly získat karovarským žačkám míč, leč tyto zisky zůstaly nepotrestány a naopak soupeřky si pomohly jednuchým zakončením a výsledek po této části byl už vyrovnaný. V závěrečné čtvrtině po vyfaulování Elišky Košáková se strakonickým basketbalistkám přestalo dařit na útočné polovině. Ani TH hráčky nepodržely, a tak si soupeřky odváží vítězství.

 

Připravil trenér týmu Jakub Mužík