Bodové hody v podání mladších žaček

Mládež Mladší žákyně

Mladší žákyně BK Strakonice, které startují v žákovské lize, si o víkendu 13. – 14. listopadu připsaly na své konto dvě výhry z kategorie pohodových. Jednou výrazně překonaly magickou hranici sto nastřílených bodů a podruhé ji atakovaly.

 

BK STRAKONICE – BA SPARTA PRAHA 122:8 (71:5).

Bodovaly: Košáková Eliška 23b, Kotrčová Linda 19b, Pavlíčková Karolína 17b, Kotrcová Karolína 13b, Karoľová Michaela 12b, Malířšká Kateřina 10b, Malířšká Tereza 8b, Grossová Karolína, Vodvářková Kristýna 7b, Veselková Lucie 6b

Proti nejslabšímu účastníkovi naší skupiny žákovské ligy mladších žaček si strakonické žačky v sobotním po poledni s velkou chutí zastřílely. Aktivní obranou nutily sparťanky ke ztrátám, které dokázaly nekompromisně trestat. Na hřišti bylo k vidění mnoho pohledných útočných kombinací, které byly odměněny potleskem přítomných rodičů a fanoušků. Do závěrečné čtvrtiny se šlo za za stavu 96:7 a bylo jen otázkou, která z hráček vsítí populární stovku, toto se nakonec podařilo Káje  Pavlíčkové.

BK STRAKONICE – SLOVANKA PRAHA 99:26 (46:9).

Bodovaly a hrály: Kotrčová Linda 26b, Košáková Eliška 17b, Vodvářková Kristýna 13b, Kotrcová Karolína 11b, Malířšká Tereza 9b, Grossová Karolína 7b, Pavlíčková Karolína 6b, Karoľová Michaela 4b, Malířská Kateřina 4b, Zemanová Kateřina 2b, Veselková Lucie, Holínová Veronika

Nedělní ráno zjevně zapůsobilo na domácí hráčky a v první čtvrtině měly pomalejší rozjezd. Od druhé čtvtiny byla taktovka utkání zcela v rukou hráček od Otavy. Poločasové skóre dávalo naději, že i v tomto zápase by mohla být překonaná stobodová hranice. Bohužel ani mohutný finiš vedený Lindou Kotrčovou v samém závěru nevedl k překonání této magické hranice. Strakoňandy jistě budou mrzet laciné ztráty a neproměněné lehké střely,  kterých bylo až příliš.

Po pohodovém víkendu však nesmíme usnout na vavřínech, jelikož nás brzy čekají mnohem náročnější utkání. Již za 14 dní se střetneme v odložené dvojičce s týmem USK Praha.