Kadetkám se daří, zapsaly další výhry

Kadetky Mládež

Další zápasy, další výhry. Kadetky BK Strakonice připomínají dobře seřízený stroj, který prostě šlape. Po sedmi odehraných zápasech už mají na svém kontě šest vítězství a v tabulce jsou na páté pozici. Družstvo tentokrát vedli Petr Martínek s Jaroslavou Bernasovou.

 

BK Strakonice – Basket Ostrava 82:63 (23:15, 38:30, 63:40).

Body: Pešková a Petelová 18, Žáčková 19, Bittnerová a Bernasová 8, Půroková 6, Čížková 5.

Do Starz arény zavítal tým nováčka Basket Ostrava. Úvodní vstup do utkání nám nevyšel zcela podle představ. Rychle jsme prohrávali 0:2, 2:7. Po několika minutách jsme však chytli druhý dech a otočili hru, tempo i skóre na svou stranu /13:11, 17:13/. První čtvrtina skončila v poměru 23:15.

Ve druhé čtvrtině jsme se trápili v obraně i útoku. Nedařilo se nám zakončovat jednoduché nájezdy a v obraně jsme v některých pasážích šlapali vodu. V poločase jsme však udrželi soupeřky z Ostravy na 8-bodovém rozdílu. Věděli jsme, ze rozhodne vstup do druhého poločasu. Nástup do třetího dějství jsme měli impozantní. Agresivní týmovou obranou a rychlým protiútokem jsme zcela rozebrali ostravskou tvrz. První pětiminutovku jsme ovládli 16:3. Vytvořili jsme si 23bodový polštář, který jsme kontrolovali ve zbylém čase utkání.

V utkání se střelecky prosadily A. Žáčková 19, A. Pešková a K. Petelová po 18. Skvěle hýřily aktivitou pod košem soupeřek D. Bittnerová a Z. Čížková. Gratulace holkám.

 

BK Strakonice – SBŠ Ostrava 73:70 (23:14, 37:30, 55:53).

Body: Žáčková 21, Pešková 8, Bernasová 17, Petelová 7, Půroková a Čížková 4, Bittnerová 2.

Se soupeřem z Ostravy jsme začali na výbornou. Úvodní čtvrtinu jsme ovládli v poměru 23:14. Nic nenasvědčovalo tomu, ze to bude těžké utkání. Poté jsme ještě bravurně zvládli i vstup do druhé čtvrtiny. Na ukazateli po prvních pěti minutách druhého dějství svítil stav 33:18. Ostrava poté změnila obranný systém. Kombinovala a střídala osobní obranu se zónovou a malinko zbrzdila strakonický rozjetý expres. Přestali jsme úplně hrát, bojovat a týmově tvořit zejména na útočné polovině. V této fázi se nám nedařilo ani střelecky. V poločase jsme však byli ve vedeni o sedm bodů.

Po změně stran se skóre v průběhu celé dvacetiminutovky přelévalo ze strany na stranu. Bojovalo se o každý míč. Dokonce se hráčky Ostravy v průběhu poslední čtvrtiny dostaly na “plichtu”.

Nedařilo se nám, ale dokázali jsme psychickou i fyzickou odolnost. Do vedeni jsme soupeřky nepustili, naopak jsme vždy jednoduchým košem odskočili a vybudovali si mírný náskok. Koncovka byla nervy drásající thriller, ale se šťastným koncem pro hráčky od Otavy.

Nesmírně cenná výhra, která stála děvčata ze Strakonic mnoho sil. Výhra je o to cennější, ze jsme ji ubojovali a máme velkou “pošesté” radost.
Z individualit lze dnes vyzdvihnout kapitánku A. Žáčkovou a A. Peškovou, které v důležitých momentech utkání vzaly odpovědnost na svá bedra a tým dovedly ke šťastnému /i zaslouženému vítězství/.

 

Připravil Petr Martínek