Bitva kadetek s brněnskými soupeři skončila smírně

Pro utkání s tradičními brněnskými týmy jsme měli k dispozici pouze 8 hráček. Za výkony v obou zápasech si strakonické kadetky zaslouží pochvalu. V sobotu jsme smolně prohráli o bod až v závěru utkání v neděli jsme si vítězství zasloužili za soustředěný výkon v celém utkání.

BK Strakonice – KP Brno 68:69

Za Strakonice hrály a střílely: Žáčková 26, Petelová 14, Pešková 10, Bernasová a Půroková po 8, Čížková 2,Holkupová, Myslivcová.

Prakticky v celém průběhu utkání jsme byli lepším týmem a povětšinou vedli. Potíže jsme měli pouze při obraně vysoké podkošové hráčky soupeře, která 4 vteřiny před koncem utkání poslala brňanky do jednobodového vedení. Z poslední akce, jsme bohužel úspěšní nebyli a tak se z vítězství radoval soupeř. V utkání zvítězilo ne lepší, ale šťastnější družstvo. Střelecky se v utkání prosadila Adéla Žáčková.

BK Strakonice – Žabiny Brno  66:51

Za Strakonice hrály a střílely: Bernasová 20, Petelová 13, Pešková 12, Půroková a Žáčková po 10, Čížková 1, Holkupová, Myslivcová.

Hned v úvodu utkání jsme si vytvořili mírný náskok, který se nám podařilo soustředěným utkáním v celém průběhu udržet. Soupeřky se prosazovaly především z rychlého protiútoku a agresivním útočným doskokem. V závěru utkání se nám podařilo rozdíl ve skóre ještě navýšit.

Tabulka extraligy kadetek je neúplná, bilance vítězství a porážek 7:2 je vynikající.

 

Připravil trenér týmu Jiří Johanes