Mladší žákyně stvrdily postup do extraligy

Mise splněna! Mladší žákyně BK Strakonice, jejichž trenérem je Jakub Mužík si zahrají extraligu, kam postupují z žákovské ligy. Naposledy přivezly o víkendu 11. – 12. prosince dvě jednoznačné výhry ze západních Čech. Uspěly jak v Karlových Varech, tak v Plzni.

Karlovy Vary – Strakonice 37:51 (15:32).

Bodovaly a hrály: Kotrcová Karolína 15b., Košáková Eliška 8b., Kotrčová Linda a Pavlíčková Karolína 7b., Topinková Natálie 4b., Karoĺová Michaela, Grossová Karolína, Malířská Tereza, Malířšká Kateřina, Žáková Alena 2b., Veselková Lucie, Vodvářková Kristýna.

Strakonické žačky přijely do lázeňského města s velikou motivací oplatit karlovarským porážku z úvodního utkání ve Strakonicích. Povedeným vstupem do zápasu si hráčky od Otavy vybudovaly již v úvodní čtvrtině dostatečný bodový náskok, který soustředěným výkonem udržovaly po celý první poločas. Po změně stran karlovarské žačky vyrukovaly s velice agresivní obranou, která naše hráčky zaskočila a na chvíli je tím dokázala vyvést z rytmu. V závěrečné čtvrtině si strakonické basketbalistky již toto cenné vítězství nenechaly sebrat. Obrovskou pochvalu zaslouží celý tým za to, jak k tomuto utkání přistoupil. Tahouny, nejen bodovými, se v tomto zápase staly Karolína Kotrcová a Eliška Košáková. Poděkování si také zaslouží všichni rodiče, kteří s námi společně vyrazili na takovou dalekou cestu, jejich hlasité povzbuzování dodávalo hráčkám potřebnou energii – jste skvělí.

 

Plzeň – Strakonice 36:113 (16:56).

Bodovaly: Kotrcová Karolína, Vodvářková Kristýna, Topinková Natálie 16b., Kotrčová Linda 14b., Pavlíčková Karolína 11b., Košáková Eliška 10b., Grososová Karolína 8b., Karoľová Michaela, Žáková Alena 6b., Malířská Tereza, Malířská Kateřina 4b., Veselková Lucie 2b.,

Závěrečné utkání základní části žákovské ligy mladších žaček čekalo naše děvčata na půdě plzeňského týmu během nedělního dopoledne. Již od úvodního rozskoku bylo patrné postavení v tabulce a hráčky od Otavy byly ve všech herních činnostech výrazně lepší a přesnější. Pochvalu za vzorný přístup po celé utkání (i když rozdíl ve skóre již byl značný) zaslouží všechny děvčata. Hrál se týmový basketbal, o čem svědčí střelecká listina. Stý bod již po několikáté v sezoně vsítila Tereza Malířská, asi jsou řízky od Malířských prostě nejlepší 🙂

 

Připravil trenér Jakub Mužík