Kvalifikaci o NF 2022 zvládly mladší minižačky na výbornou

Uncategorized

O víkendu 8. – 9. ledna čekaly na mladší minižačky BK Strakonice důležité kvalifikační zápasy o postup na NF 2022. A misi se jim bez problémů podařilo splnit, takže si mezi elitou zahrají.

BK Strakonice – Sojky Pelhřimov 94:26 (44:18).

Sojky Pelhřimov – BK Strakonice 26:71 (10:35).

V úvodu prvního utkání na domácí palubovce byly holky nervózní, což zapříčinilo řadu neproměněných podkošových příležitostí. Během chvíle se ale hráčky od Otavy „otřepaly“, začaly předvádět rychlý, kolektivní basket a hlavně díky rychlým protiútokům jsme začali náš náskok navyšovat. K vidění byly pěkné útočné kombinace.

Soupeře jsme jasně přehrávali přechodem do rychlého protiútoku a bylo vidět, že jsme na tom fyzicky lépe. Náskok jsme zaslouženě navyšovali po celé utkání.

Druhý den nás čekala odveta v Pelhřimově. I toto utkání strakoňandy báječně zvládly. Holky zaslouží pochvalu za vzorný přístup po celou dobu utkání, i když jsme už vyhrávali velkým rozdílem, holky stále makaly a bojovaly o každý míč.

V obou zápasech nás podržela jako správná kapitánka Verča Holínová, která se prosazovala nejen v útoku, ale její perfektní obranou a skvělým návratem do obrany dávala soupeřkám zabrat. Verču skvěle doplňovala Kačka Zemanová, Bára Mrázová, Valča Hátlová, Lucka Petelová, která v nedělním utkání skvěle pokryla kapitánku soupeře. Své výškové převahy využívala pod košem Majda Gábiková. Eliška Čapková statečně bojovala v obraně.

Celý tým si zaslouží velkou pochvalu, holky si byly vědomi toho, jak jsou tyto zápasy důležité, abychom se v květnu mohli utkat s nejlepšími týmy ČR na NF 2022.

Po odpískání konce druhého utkání bylo skvělé vidět holky, jakou mají radost, že se to povedlo.

Rodičům velké díky za podporu z hlediště.

Bodovaly a hrály: Zemanová Kateřina 45, Holínová Veronika 32, Gábiková Majda 26, Mrázová Bára 20, Petelová Lucie 19, Hátlová Valérie 17, Krautstengelová Nikola 2, Seidlová Nela 2, Pomajzlová Adéla 1, Mašková Karolína 1, Reiterová Nela, Manová Helena, Čapková Eliška, Brabcová Lucie, Půroková Kamila, Kopecká Aneta

Před nedělním utkáním v Pelhřimově jsme navštívili „Národní basketbalové muzeum“ – jediné v ČR, které se nachází přímo v pelhřimovské hale.

Holky si mohly přečíst a na fotkách vidět legendy českého basketbalu, viděly, v jakých dresech a botách se dříve hrávalo, jakých úspěchů tito sportovci dosáhli (poháry, medaile, prsten).

 

Připravil trenérka Zuzana Karoĺová