Mladší žákyně BK Strakonice vstoupily do extraligy

Basketbalové mladší žáčky BK Strakonice si svými výkony v závěru roku 2021 zajistily účast v extralize. Tu nyní odstartovaly prvními dvěma zápasy. A zvenku přivezly jednu výhru a jednu porážku.

Tygři Praha – BK Strakonice 77:50 (45:21)

Bodovaly a hrály: Grossová Karolína 9b., Pavlíčková Karolína 8b., Kotrcová Karolína 7b., Košáková Eliška 6b., Kotrčová Linda, Vodvářková Kristýna 5b., Veselková Lucie, Malířská Tereza 3b., Karoľová Michaela, Topinková Natálie 2b., Malířská Kateřina.

Hned v úvodním utkání extraligy mladších žaček se střetly strakonické hráčky s jedním z nejtěžších možných soupeřů. Domácí tygřice vstoupily do utkání velice agresivně a dokázaly svou aktivitou zaskočit hostující děvčata, ty se po celý první poločas trápily jak na útočné polovině tak i v obraných činnostech. Po změně stran se na palubovce v Jenči odehrála vyrovnaná bitva a druhý poločas skončil téměř plichtou. Za přístup v druhé části utkání si strakonické basketbalistky zaslouží pochvalu.

Pandy Čelákovice – BK Strakonice 16:72 (5:37)

Bodovaly a hrály: Kotrcová Karolína 17b., Košáková Eliška 13b., Malířská Tereza, Kotrčová Linda 8b., Karoľová Michaela, Topinková Natálie, Pavlíčková Karolína 6b., Veselková Lucie, Grossová Karolína, Malířská Kateřina, Vodvářková Kristýna 2b.,

V nedělním utkání si strakonické žačky spravily chuť a přiváží si první vítězství z extraligové soutěže. Domácí pandy nebyly pro hostující hráčky žádnou velkou překážkou. Basketbalistky od Otavy dominovaly ve všech herních činnostech. K vidění byly pohledné útočné kombinace i povedené tříbodové střely (celkem 5 úspěšných pokusů). Mrzí mne závěrčná čtvtina, ve které strakonické hráčky polevily v koncentraci a utkání se v podstatě jen dohrávalo. Pozitivem bylo bodové zapojení všech hráček.

 

Připravil trenér týmu Jakub Mužík