Basketbalistky neproměnily ani druhý mečbol, rozhodne neděle v Trutnově

I. liga žen

Za stavu 2:1 na utkání měly strakonické basketbalistky v play out Renomia ŽBL druhý mečbol. Kupředu je hnala zaplněná STARZ aréna, ale na konci utkání se radovaly soupeřky z Trutnova.

BK Strakonice – KARA Trutnov 64:76 (19:11, 30:32, 50:51)

Body: Rosecká 14, L. Vydrová 12, Jánská 11, Machytková 10, Tomšovicová 5, Horsáková, Junková a Jeništová 4 – Hindráková 18, Králová a Finková 14, Kozumplíková 11, Pogányová 6, Borsová a Vítová 4, Potočková 3, Šmahelová 2. Fauly: 20:18. TH: 17/11 – 18/15. Trojky: 3:5. Diváci: 150. Stav série: 2:2.

Infarktový zápas pro všechny, zvláště pro oba trenéry. Vedení se houpalo ze strany na stranu, radost střídala zklamání. Poklonu za „výkon“ zaslouží smeknout především fanoušci. „Mrzí nás, že se nám nepodařilo ukončit sérii před halou zaplněnou skvělými fanoušky. Je vidět, že Strakonice znovu ožily basketbalem a všem našim příznivcům patří velký dík, že vydrželi fandit až do závěrečného hvizdu a i když to nedopadlo, odměnili naše děvčata potleskem,“ vysekl poklonu fanouškům strakonický trenér Petr Martínek.

Ale zpět k utkání. Úvodní minuty vyšly lépe hostujícímu celku, domácím děvčatům jakoby nervozita svazovala ruce a obroučka byla zakletá (2:6). Domácí hráčky se postupně dostávaly do utkání a v posledních třech minutách první čtvrtiny dominovaly ony. Vytvořily si slibný osmibodový náskok.Ten na začátku druhé čtvrtiny navýšily na deset bodů, ale další dvě minuty patřily hráčkám Trutnova, které dokázaly smrští přesných košů během chvíle stav otočit (21:22). Následovala přetahovaná o každý bodík a na přestávku šly za dvoubodového vedení hostující basketbalistky.

Vyrovnaný souboj pokračoval i ve třetí čtvrtině, Hráčky Trutnova se dostaly až do osmibodového vedení, které však domácí děvčata dokázala smazat na jediný bodík před závěrečným dějstvím. A první čtyři minuty závěrečné čtvrtiny byly hráčky Strakonic stále v mírném vedení (až 57:53). Od stavu 61:60 však přišel totální střelecký výpadek, naopak hostům tam padlo vše, na co sáhli (61:72). Závěr byl již šachovou partií plnou trestných hodů. Hosté si již výhru pohlídali.

„Jsme zklamaní a smutní. Tři čtvrtiny byly vyrovnané, pak se vedení dostalo na naši stranu. Udělali jsme několik chyb zejména na obranném doskoku, nepokryli jsme volné hráčky Trutnova, které proměnily střely. My jsme ještě v závěru měli několik volných střel, ale nedokázali jsme je proměnit, pak už jsme hráli vabank. Zápas rozhodl obranný doskok a proměněné střely, které dnes patřily Trutnovu a nám ne,“ shrnul utkání strakonický trenér Petr Martínek.

Play out se tedy dostalo do nerozhodného stavu 2:2. Rozhodující duel o přímou záchranu v extralize pro další sezonu se hraje v neděli v Trutnově.

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/ostatni_region/basketbalistky-nepromenily-ani-druhy-mecbol-rozhodne-nedele-v-trutnove-20220330.html