Mladší žačky: Naděje na mistrovství republiky stále žije!

Mladší žákyně BK Strakonice mají za sebou velmi povedený víkend, během něhož vybojovaly dvě cenná vítězství a stále tak živí naději, že by si v letošní sezoně mohly zahrát na republikovém šampionátu.

Extraliga mladších žákyň

BSK Jičín – BK Strakonice 55:77 (27:48).

Bodovaly a hrály: Pavlíčková Karolína 19b., Kotrčová Linda 16b., Grossová Karolína, Košáková Eliška, Kotrcová Karolína 9b., Veselková Lucie 8b., Karoľová Michaela 4b., Malířská Tereza 3b., Malířšká Kateřina, Holínová Veronika, Zemanová Kateřina

První poločas byl zcela ve znamení hostujících děvčat, která se v Rumcajsově městě prezentovala aktivní obranou a rychlým přechodem do protíůtoků. Slabší chvíli si děvčata od Otavy vybrala v koncovce třetí části, kdy přestaly hrát týmový basketbal. Každá hráčka se snažila hrát sama na sebe, a to bohužel nefunguje. Domácí žačky vycítily šanci a pohodlný poločasový náskok začaly stahovat. V závěrečné čtvrtině se strakonické basketbalistky vrátily k týmovému výkonu a opětovně se jim podařilo navýšit skóre na dvouciferný rozdíl. K tradičním střeleckým oporám týmu se tentokrát nebojacnými nájezdy přidala Lucie Veselková.

ŠBK Parker-Hannifin Sadská : BK Strakonice 74:80 (24:47).

Bodovaly a hrály: Kotrčová Linda 25b., Košáková Eliška 22b., Kotrcová Karolína 20b., Malířská Kateřina 6b., Karoľová Michaela, Veselková Lucie, Pavlíčková Karolína 2b., Malířská Tereza 1b., Grossová Karolína, Holínová Veronika, Zemanová Kateřina

Také vstup do nedělního utkání měly strakonické žačky hodně povedený. Aktivním presinkem nutily domácí vosy ke ztrátám, které dokázaly nekompromisně trestat. Druhá čtvtina byla vyrovnaná a poločasový dvouciferný rozdíl ve skóre byl více než nadějný. Bohužel totální herní výpadek v posledních třech minutách třetí čtvtiny, umožnil domácím hráčkám se dostat až na těsný dostřel. V tomto tříminutovém úseku se žačkám od Otavy nedařilo zhola nic a tak do závěrečné části vstupovaly již jen se dvoubodovým náskokem. V poslední čtvtině se na hřišti odehrával tuhý a nelítostný boj o každý koš. Strakonické basketbalistky sebraly poslední zbytky sil a vítězství dokázaly urvat. Velice důležitým prvkem k dostažení vítězství bylo úžasné procento TH. Kdy z 34 vystřelených naše hráčky proměnily 24 což je krásných 71%. Tato výhra udržela naše družstvo v naději, že je stále možnost postoupit na mistrovství republiky.

Tento velice povedený víkend, byl doufám odměnou všem nastoupivším hráčkám, za jejich vzorný přístup k tréninkům a věřím, že je to bude motivovat k ještě větší píli a nasazení při tréninkovém procesu.

Připravil trenér týmu Jakub Mužík