Starší minižákyně si zahrály nadregionální turnaj

Minižákyně

První kolo nadregionálního turnaje letošní sezóny jsme odehráli ve Žďáru nad Sázavou.

BK Vlčata Žďár – BK Strakonice 30:78 (8:46).

Od začátku zápasu jsme se snažili o naši rychlou hru a dobrou obranu. Dařila se hra v útoku, k vidění byla řada pěkných kombinací, s chutí si zahrálo všech 15 hráček, které na turnaj odcestovalo.

BK Žabiny Brno – BK Strakonice 42:43 (18:18).

Čekal na nás soupeř, se kterým jsme na loňském nadregionálním turnaji prohráli a věděli jsme, že to nebude vůbec jednoduché. Navíc jsme měli v nohách o jeden zápas víc než soupeř.

Oba týmy předváděly rychlý basketbal s těsnou obranou, nikdo nedával nikomu nic zadarmo. Hráčky od Otavy se musely poprat s výškovou převahou soupeře a jejich odstoupenou obranou.

Po první čtvrtině jsme vedli 12:6, v poločase svítilo na tabuli skóre 18:18, před poslední čtvrtinou jsme měli mírný náskok 28:24.

7 vteřin před koncem byl stav opět vyrovnaný 41:41 a soupeř měl navíc výhodu 2 trestných hodů. Druhý proměnil a dostal se do nejtěsnějšího možného vedení.

Strakoňandy ale ukázaly, jaké jsou bojovnice a chtějí vyhrát, Kačka Zemanová vytvořila střeleckou šanci pro Majdu Gábikovou a ta v poslední vteřině zápasu otočila skóre v náš prospěch.

Všechny holky z týmu zaslouží velikánskou pochvalu, po celý zápas makaly, odměnou byla velikánská radost po tomto utkání.

Bodovaly a hrály: Petelová L. 19, Gábiková M. 18, Holínová V. 16, Mrázová B. 15, Zemanová K. 14, Hátlová V. 9, Čapková E. 8, Seidlová N. 8, Koubová K. 4, Kopecká A. 4, Mašková K. 2, Manová H. 2, Gornická A. 2, Reiterová N., Půroková K.

 

Připravila trenérka týmu Zuzana Karoĺová