Juniorky přivezly cennou výhru ze Slovanky

Juniorky Mládež

Strakonické juniorky odložily sobotní utkání s Tygřicemi Praha kvůli kolizi s Chance ŽBL.

Basket Slovanka – BK Strakonice 57:66 (18:13, 32:29, 45:45).

Body: Junková 23, Hauserová 17, Půroková 16, Čadková 6, Bernasová 3, Vaněčková 1.

V neděli 11. prosince cestovaly /trochu netradičně/ do hlavního města, kde chtěly oplatit hráčkám Slovanky smolnou prohru našich mladších kadetek. Úvod utkání /prvních sedm minut/ koučovala trenérka Jaru Bernasová, která zaskočila za kmenového trenéra – DÍKY.

Po úvodním prohrané desetiminutovce 13:18 jsme v druhé části duelu zpřesnili přechod na útočnou polovinu. Z naši aktivity pod našim košem i na perimetru jsme získávali jednoduchý přechod na útočnou polovinu a připravovali si pozice k zakončení. Soupeřky nestíhaly, ale holky od Otavy nebyly přesné v zakončení a ani z čáry trestného hodu /7/1/. Do kabin se šlo po dvaceti minutách hry za stavu 29:32. Sedm “statečných dam” které se vydaly do Prahy za basketem přidaly v druhem poločase na důrazu v osobních soubojích, agresivně šly za doskokem na obou polovinách hřiště a snažily se o rychlé zakončení v přesilových situacích. Soupeřky odolávaly, ale naše holky věděly, ze postupem času převrátí i skóre na stranu Strakonic. Po třech čtvrtinách plichta – 45:45. Poslední desetiminutovka rozhodla poslední duel extraligy v r. 2022. Holky ze Strakonic zónovou obranou, dobrým odstavením hráček a rychlými výpady rozebraly obranný val Slovanky. Závěr jsme si zkušeně pohlidali a přivážíme do Strakonic venkovní /důležitou/ výhru.

Holky zaslouží pochvalu /řada z nich nastoupila po zranění či tzv. z postele nebo je trápí nedoléčené bolístky/. Bylo to dnes o morálu – baskeťačky Strakonic vyhrály zaslouženě, za výhrou i přes různá úskalí šly v celém průběhu utkání. 

Když je nás málo /vlivem nemoci a zranění/, máme bolístky a přesto urveme venkovní výhru – tak to má ještě větší váhu a těší o to VÍC⛹️‍♀️⛹️‍♀️⛹️‍♀️.

Sezónu zakončíme dobrou večeři. Rok 2022 končíme se skvělou bilanci 4 výher a 5 porážek. V soutěži stále můžeme uvažovat o přímém postupu do play-off.

HOLKY díky👍👍👍.

Dnes tradičně A. Junková a K. Hauserová.

První body – trestný hod – má ve statistikách Kristýna Vaněčková. Dnes se střelecky chytla Kajina Půroková /autorka 16 bodů/.

Připravil trenér týmu Petr Martínek