Starší mini odehrály další kolo v Českých Budějovicích

Minižákyně Mládež

K dalším zápasům oblastního přeboru odcestovaly starší minižákyně do Českých Budějovic. Vzhledem k výsledkům z posledního kola, kdy jsme soupeře porazili velkým rozdílem, dostaly nejzkušenější hráčky tohoto týmu volno, tým BK Strakonice doplnily hráčky z mladší kategorie.

Tigers Basketbal Č.B. – BK Strakonice 32:34 (16:14).

Do zápasu jsme nevstoupili dobře, zbytečnými chybami jsme přicházeli o míče. Od druhé čtvrtky na naše hra výrazně zlepšila. Potěšila zlepšená hra Elišky Čapkové.

Oba týmy bojovaly o každý míč, snažily se hrát rychle dopředu. Celý zápas byl vyrovnaný, díky neproměňování jasných podkošových příležitostí jsme minutu a půl před koncem zápasu prohrávali o 4 body.

Následoval náš oddychový čas a poté strakoňandy ukázaly, že jsou bojovnice a chtějí vyhrát. Pár vteřinek před koncem zápasu jsme výsledek otočili v náš prospěch.

Bodovaly a hrály: Kopecká A. 8, Koubová K. 8, Čapková E. 6, Gábiková M. 4, Mašková K. 4, Reiterová N. 2, Kratochvílová M. 2, Seidlová, Kratochvílová J., Brabcová L., Manová H., Křivancová M., Křivancová L., Lysenko N., Šťastná L.

Jelikož tým Blatné z důvodu nemoci hráček nepřijel, domluvili jsme se na druhém přátelském utkání s týmem Tigers Č.B.

Opět bojovné, běhavé utkání, dařila se nám týmová spolupráce, zlepšili jsme i doskoky pod oběma koši, těsnou obranou jsme soupeřky nutili do chyb. Výsledkem byla výhra 36:27.

Bodovaly a hrály: Gábiková M. 8, Seidlová N. 6, Reiterová N. 4, Mašková K. 4, Lysenko N. 4, Koubová K. 4, Čapková E. 4, Kratochvílová M. 2, Kopecká A., Brabcová L., Manová H., Štastná L., Kratochvílová J., Křivancová M., Křivancová L.

Toto kolo bylo pro všech 15 hráček, které k zápasům odcestovalo, velice přínosné.

Díky volnu nejzkušenějších hráček musely hráčky, které hrají v této kategorii převzít více zodpovědnosti na sebe a mladší hráčky získávaly cenné zkušenosti. V prvním utkání nás bodově podržela Anetka Kopecká, dařilo se Nelče Seidlů, Majdě a Johy Kratochvílové, svá první utkání za U13 odehrály sestry Lucka a Martinka Křivancovy.

Všichni zaslouží za dnešní výkon pochvalu.

Připravila trenérka týmu Zuzana Karoľová