Juniorky byly doma úspěšné jednou

Juniorky Mládež

Extraligové juniorky BK v sobotním duelu jasně a zcela jednoznačně přehrály tým Havířova. Pouze úvodní čtvrtina byla vyrovnaná. Od druhé desetiminutovky šly domácí hráčky za jasným i povinným vítězstvím. Pěkné akce podpořené přesnou muškou z jakékoli vzdálenosti vedla k výhře v konečné podobě 81:48. Zahrála i zastřílela si celá lavička. Výborný debut i novy osobní rekord v utkání zaznamenala Anička Davidová (12 bodů, 8 doskokuů a 5 osobních chyb). Líbil se výkon celého týmu. Střelecky se prosadily A. Junková, N. Bernasová a K. Půroková.

V nedělním souboji o první místo v nadstavbové části B, kde se bojuje o konečné 9.-14. místo jsme u Otavy přivítali tým SBŠ Ostrava. Jejich hra spojena s agresivně-silovým pojetím nám obecně již par sezon nesedí. Vstup do utkání jsme zvládli. Vyhráli jsme úvodní desetiminutovku o jeden bod. V dalším průběhu utkání jsme však působili unaveným až ospalým dojmem. Tentokráte jsme vyrobili v obranné fázi až příliš mnoho chyb a soupeřky naše drobná zaváhání i nedorazy v komunikaci zkušeně trestaly. Holky se nevzdaly, bojovaly na obou polovinách hřiště, ale v útoku nám dnes chyběl pohyb bez míče a větší aktivita. Hráli jsme až příliš staticky. Během utkání jsme vystřelili na koš bezmála 83 střel, ale jakoby nám ze “sobotního koncertu” zvlhl střelecký prach.

Dnes jsme nemohli dat koš. Chyběly nám síly i energie. Soupeřky si odváží zaslouženě výhru. Konečný výsledek 66:72 mrzí, ale jdeme dal. již za tři týdny /v sobotu 18.2.23/ na domácí palubovce přivítáme tým Prostějova. 

Celky na 9. až 11. místě budou hrát předkolo play-off. Ostatní se budou připravovat na baráž, kde pouze jeden celek má šanci na postup. Extraligová soutěž juniorek se  zužuje od příští sezóny na 12 účastníků.

BK Strakonice – BK Havířov 81:48 (18:19, 33:23, 60:31).

Body: Junková 22, Bernasová 20, Hauserová 13, Davidová 12, Půroková 10, Petelová a Čadková 2.

BK Strakonice – SBŠ Ostrava 66:72 (19:18, 35:38, 52:54).

Body: Junková 20, Hauserová 19, Půroková 11, Petelová a Bernasová 5, Čadková 4, Davidová 2.

Připravil trenér týmu Petr Martínek