Mladší žákyně sahaly po medaili

Mladší žákyně BK Strakonice se zúčastnily mistrovství České republiky, které hostila o prvním květnovém víkendu Praha. A čtvrté místo je nejlepším umístěním ze všech týmů BK Strakonice.

BK Strakonice – Žabiny Brno 57:43 (14:18, 33:23, 49:30)

Do prvního zápasu jsme vstoupili s velkou nervozitou a první čtvrtinu jsme se rozkoukávali. Zjistili jsme, že i proti výškové převaze Žabin se dá hrát a od druhé čtvrtiny jsme ukázali svou hru. Výbornou obranou jsme chvílemi nepouštěli soupeřky přes půlku a zisky z aktivního presu a zdvojováním jsme navyšovali skóre. Našich holek bylo plné hřiště a nedaly brněnským šanci. Vítězstvím ve čtvrtfinále jsme se dostali do TOP4 U14

Body: Kotrčová 14, Sharkan, Mrázová 13, Holínová 10, Karolová 5, Mlnaříková 2

BK Strakonice – USK Praha 38:66 (10:23, 21:31, 27:60)

Semifinále proti pozdějším vítězkám MČR jsme zahájili zbytečným respektem. Do poločasu se nám podařilo ještě snížit skóre a trochu se nadechnout. Nástupem do druhé půle nám soupeřky ukázaly svoji sílu. Přehrávaly nás a využívaly výškové i váhové převahy. Nebylo to bez boje, holky makaly až do samého konce, ale tentokrát to nestačilo

Body: Sharkan 15, Kotrčová, Mlnaříková 5, Mrázová, Karolová 4, Petelová 3, Holínová 2

BK Strakonice – SBK Sadská 36:40 (17:6, 19:11, 25:18)

Poslední utkání o bronzové medaile. Na Sadskou jsme vlétli s neskutečnou energií a neuvěřitelnou bojovností. Ani centimetr palubovky nechtěli strakonické bojovnice dát zadarmo. Skvěle jsme bránili. Škoda nedaných šoupáku a neproměněných TH hlavně v prvním poločase. Vedli jsme 39 minut utkání, ale přesto to nestačilo. Šťastná trojka soupeřek v poslední minutě a dva zraněné kotníky klíčových hráček. Dva momenty, které nás odsoudily na nepopulární bramborou příčku.

Body: Kotrčová 18, Sharkan 7, Grossová 4, Mlnaříková, Mrázová, Holínová 2, Karolová 1

Za své výkony byly oceněny:

Verča Holínová – nejlepší obránce turnaje

Linda Kotrčová – All Stars

Přestože jsme medaile nepřivezli (a holky to hodně oplakaly) odehráli jsme velmi dobrý turnaj a určitě se nemusíme za naši hru a především bojovnost stydět. Pochvalu zaslouží všechny holky, nejen za předvedené výkony, ale celkově za skvělou reprezentaci klubu i města Strakonice.

Chtěla bych poděkovat za výbornou diváckou kulisu všem, kteří nás přišli podpořit na Královku a hlavně rodičům za podporu a pomoc v průběhu celé sezony.

Holky, pro mě jste stejně zlaté a jsem na vás pyšná!

Připravila trenérka týmu Jaroslava Bernasová