Nejmladší mini odehrály dobré mistrovství

Konečné šesté místo je krásným výsledkem pro náš mladý tým. Během roku nás neskutečně trápily nemoci a tak společného tréninku bylo minimum. Hráčkám patří pochvala a poděkování za reprezentaci Strakonic. Poklona a poděkování patří i velmi početné skupině rodičů a dalších členů rodin, která nás do daleké Ostravy doprovázela a při všech utkáních náš tým skvěle podporovala. Dle mnohých byly „Straky family“ nejlepšími fanoušky turnaje. Děkujeme.

Základní skupina:

BK Strakonice – Sokol Hradec Králové 62:59 (25:30).

Hned první utkání bylo klíčovým k celkovému dobrému umístění v turnaji. I když se nám hra nedařila podle představ, velkou bojovností jsme si vybojovaly výhru a postup ze skupiny.

BK Strakonice – HB Basket Praha 27:73 (11:40).

Jasné vítězství pozdějších bronzových medailistek turnaje.

Čtvrtfinále:

BK Strakonice – BC Benešov 37:86 (17:41).

Soupeři jsme vzdorovali jen v první čtvrtině, pak se utkání zlomilo . Příležitost zahrát si dostala pak celá lavička.

Skupina o 5. až 8. místo:

BK Strakonice – BK Lvice Litoměřice 45:43 (19:22).

Do utkání jsme dobře vstoupili a první čtvrtku vyhráli 12:4. Druhá část se nám však nevydařila a prohráli ji o 11 bodů. Soupeř do druhého poločasu změnil taktiku a nejlepší hráčky si nechal až na poslední čtvrtinu. Toho jsme se snažili využít k vytvoření dostatečného náskoku a snaze udržet osmibodové vedení. Lvice mocně dotahovaly, Straky urputně bojovaly. Vítězství jsme ubránili a z výhry po nervy drásajícím závěru měli všichni velkou radost.

BK Strakonice – SBŠ Ostrava 20:89 (10:43).

V posledním utkání se projevil naprostý úbytek sil a průběh byl jednoznačný.

Na turnaji bodovaly a hrály: Bálková Nikola 41, Viererová Johanka 39, Zelenková Sylvie 26, Kazbundová Gabriela 15, Taschnerová Klára 14, Blahovcová Anna 12, Zelenková Laura 10, Bartáčková Claudie 9, Bálková Adéla 8, Šefčíková Barbora 7, Valíčková Tereza 4, Šlapáková Aneta 3, Zlochová Adéla 2, Maroušková Liliana 1, Kazbundová Agáta 0.

Připravila trenérka týmu Radka Drnková