Minižákyně bojovaly na domácím turnaji

V sobotu 9. září se uskutečnil ve strakonické sportovní hale basketbalový turnaj určený pro kategorii U13. Pořadatelem bylo SKB Strakonice. Náš tým (jediný dívčí na tomto turnaji) tvořily hráčky U13 doplněné mladšími hráčkami z kategorie U12.

Zápasy ve skupině:

BK Strakonice – Sršni Písek 31:44 (17:23).

I přes prohru z naší stránky velmi povedený zápas. Po první čtvrtině jsme sice prohrávali 5:19, ale holky svojí bojovností a rychlým přechodem do protiútoku dokázaly ještě do poločasu upravit skóre na přijatelných 17:23.

Po celý zápas se hrál pohledný, rychlý basketbal, prohra o 13 bodů s takto kvalitním soupeřem je pro nás dobrým výsledkem.

BK Strakonice – Basket Bechyně 41:39 (21:22, 37:37).

Úvodní část zápasu se nám nepovedla a po první čtvrtině svítilo na tabuli skóre 6:14 pro soupeře.

Díky zlepšené obraně a většímu nasazení jsme soupeře dotáhli a nakonec zápas po vyrovnaném skóre 37:37 šel do prodloužení.

Obrovské drama, atmosféra v hale výborná, nakonec výhra o jeden koš a na naší lavičce obrovská radost, závěr utkání byl skvělý.

Ve skupině jsme tak obsadili 2. místo a čekal nás zápas o 3. místo na turnaji proti strakonickým klukům.

SKB Strakonice – BK Strakonice 45:20 (37:3).

V prvním poločase jsme se nedokázali srovnat a lépe poprat s výškovou a silovou převahou soupeře.

Od druhého poločasu se naše hra výrazně zlepšila, dařil se rychlý protiútok a i naše skóre začalo pozvolna narůstat.

Za celý turnaj zaslouží všechny naše hráčky pochvalu, proti klukům to neměly jednoduché, ale bojovaly statečně. Konečné čtvrté místo ze šesti účastníků je pěkné.

Na turnaji bodovaly a hrály: Kopecká A. 28, Seidlová N. 18, Půroková K. 14, Gornická A. 11, Bálková N. 8, Blahovcová A. 4, Kratochvílová J. 4, Kratochvílová M. 2, Valíčková T. 2, Grécová L. 1, Tritová V., Bartáčková C., Křivancová M., Křivancová L.

Připravila trenérka týmu Zuzana Karoľová