Extraligové juniorky bohužel zůstávají na nule

Šesté a sedmé kolo extraligy juniorek zavedlo strakonické basketbalistky do devatenácti let o víkendu 21. – 22. října na palubovky soupeřů.

Žabiny Brno – BK Strakonice 87:49 (28:15, 51:22, 72:39).

Body: Pešková 17, Půroková 15, Pavlíčková 5, Davidová a Žáčková 4, Malířská 3, Kotrcová 1.

Včerejší duel šestého kola extraligy U19 jsme absolvovali v hale Rosnička Brno. S favoritem soutěže – družstvem Žabin Brno – jsme drželi krok i vyrovnané skóre pouhých sedm minut první čtvrtiny, kdy na ukazateli svítil stav 19:14 pro domácí. V dalším průběhu nás Žabiny prevyšovaly v rychlosti a zejména střelecké potenci. Strakoňandy slušně ofenzivní tým z Brna bránily /získaly jsme i nějaké zisky/, ale na útočné polovině se stále trápíme zejména střelecky /a to s úspěšnosti střelby – střelba z trojkové vzdálenosti dokonce 16/0/. Holky si vytvořily i rychlým posunem míče, aktivním pohybem zejména bez míče dobré střelecké pozice, ale jakoby nám navlhl střelecký prach. Již v pátém utkání se dostáváme na hranici 50 bodu a to je pro výhru málo.
Včera proti nám stal vyzrálý, zkušený a výškově vyspělý soupeř na všech postech na hřišti.
Některé “pasáže” hry měly kvalitu, ale stále se ve hře nedokážeme vyvarovat jednoduchých chyb na obou polovinách hřiště. Stojí nás to pak výsledek, a to je škoda.

SBŠ Ostrava – BK Strakonice 62:61 po prodloužení (16:14, 25:27, 39:43, 54:54).

Body: Půroková 19, Pešková 13, Žáčková 10, Kotrcová 9, Davidová 6, Čížková a Piloušková 2.

Dnes jsme “zaskočili” domácí ve všech směrech /energii, pohybem, kombinační hrou/. Od počátku jsme měli navrch v dílčích činnostech na hřišti. Slušně jsme týmově “lídry” z Ostravy bránili a znemožňovali jim tak možnost vstřelení jednoduchých košů. Do kabin se šlo za stavu 27:25 pro nás.
Ve druhé polovině utkání jsme stále pokračovali ve výborné týmové obraně /udrželi jsme Ostravandy na 54 bodech/.
Velký palec nahoru za výkon v dnešním duelu a kredit má dnes družstvo Strakonic. “Sedm statečných” se rvalo, pralo a bojovalo na hranici sebeobětování pro zisk výhry z venku.
Když bezmála 3:30 minuty před koncem normální hrací doby jsme byli ve vedeni 54:46 vypadalo to nadějně. Ve zbývajícím čase jsme se ale až “zalekli” zisku výhry. Cele utkání jsme zónový presink Ostravy bezproblémově přecházeli, abychom v samotném závěru soupeřkám nabídli jednoduchou ztrátu míče a možnost skórovaní. Soupeřky v úplném závěru utkání slepenými kosi posunuly utkání do prodloužení.
Začátek prodloužení nám příliš nevyšel. Soupeřky odskočily v úvodu na 54:59. Holky nesložily však zbraně, rvaly se a úspěšnou trojkou K. Půrokové a košem A. Pešková bylo zhruba minutu před koncem rázem srovnáno na 59:59. Poté Ostravandy proměnily jeden trestný hod 59:60. Kontruje K. Půroková, která náš tým posílá 33 vteřin do vedeni o bod /61:60/. V útoku se snažíme rozhodnout utkání, ale místo toho přijde faul a následně TH, které hráčka Ostravy zúročí – stav 61:62. Poslední střela a útok jde za námi – zbývá 11 vteřin. Pokus byl, ale neskončil v koši. Utkání končí v poměru 62:61 pro domácí. Obrovská škoda. Až “krutý ortel” pro nás/naše holky/, kdy cele utkání udržujeme mírný náskok a nakonec utkání bere ne lepší, ale “šťastnější”.

Připravil trenér týmu Petr Martínek