Nadregionální turnaj starších minižákyň U13

V neděli 22. října naše družstvo kategorie U13 odehrálo první nadregionální turnaj v nedalekých Klatovech. Během dne odehrálo celkem tři utkání s různými soupeři.

BK Strakonice – BK Klatovy 44:19.

Do prvního utkání jsme nevstoupili úplně ideálně, bohužel velké množství chyb nás limitovalo během celého prvního poločasu a k tomu jsme se ještě bohužel přizpůsobili hře soupeři. Teprve až ve 3. čtvrtině jsme začali přesně plnit věci, kterými se chceme prezentovat a po konci 3. čtvrtiny bylo jasné, že utkání dotáhneme do vítězného konce.

BK Strakonice – USK Praha 35:41.

Do druhého utkání jsme vstupovali s tím, že chceme bojovat o vítezství za každou cenu i přes výškovou převahu USK. Bojovnost a dobrá obrana nás zdobila po celé utkání, kdy žádný míč nebyl pro nás ztracený. Bohužel nízká úspěšnost proměňování jednoduchých podkošových šancí a nějaké zbytečné chyby nás stáli vítězství. Určitě si velkou pochvalu zaslouží celé družstvo, které makalo od začátku do konce na 100% a i samo zjistilo, že může hrát velmi dobrý basketbal se silnějšími soupeři.

BK Strakonice – Basket Tachov 38:24.

Do třetího utkání jsme vstoupili laxně a mysleli jsme si, že všechno půjde samo bez nějaké bojovnosti. Docházeli nám síly, které nám ubral soupeř z Prahy a přizpůsobili jsme se hře soupeře. V tomto utkání dostaly příležitost všechny hráčky našeho družstva.

Za celý turnaj si zaslouží pochvalu nejen hráčky, ale i rodiče, kteří nás podporovali během celého turnaje.

Bodovaly a hrály: Kopecká A. 28, Seidlová N. 18, Gornická A., Šlapáková A. 12, Půroková K., Kratochvílová J. 10, Zelenková S. 7, Bálková N. 6, Taschnerová K. 5, Kovaříková K. 4, Kratochvílová M. 3, Křivancová M., Blahovcová A. 2, Zelenková L., Grécová L. 0.

Připravila trenérka týmu Kristýna Kotrcová