Mladší mini z Rokycan bez výhry

Druhé kolo letošního nadregionálního turnaje odehrály mladší minižákyně BK Strakonice v Rokycanech.

BC Benešov – BK Strakonice 101:42 (54:19).

Tým Benešova, který loni na mistrovství České republiky obsadil čtvrté místo, nám hned od začátku zápasu ukázal svoji sílu. Dopouštěli jsme se zbytečných ztát a neproměňovali šance, soupeř si vytvořil náskok již v první čtvrtině a po celý zbytek zápasu ho navyšoval. Měli jsme v tomto zápase i dobré úseky (ale bohužel jen chvilkové), kdy jsme hrály rychle dopředu, ale na takto silného soupeře to nestačilo. Skvěle zahrála Johy Vierová, která dokázala nejen skvěle bránit jednu z nejlepších hráček soupeře, ale byla i aktivní v útoku.

SKB Rokycany – BK Strakonice 59:54 (30:24).

Začátek zápasu nám vyšel skvěle, velmi rychle jsme si naší aktivní hrou vytvořili náskok 6:0. Bohužel jsme polevili a soupeř nás náskok díky ztrátám a chybám v obraně smazal. První čtvrtinu jsme vyhráli o koš, do poločasu soupeř dokázal otočit a vedl d 6 bodů. Ve druhém poločase se nám sice podařilo malinko skóre stáhnout, ale po vyfaulování našich třech hráček, neproměňování šancí a špatné obraně už na zvrat síla nebyla.

Dařilo se J. Vierové, B. Šefčíkové, aktivně do obrany se vracela Taschnerová.

Bodovaly a hrály: Viererová J. 21, Šefčíková B. 18, Zlochová A. 17, Blahovcová A. 11, Šlapáková A. 7, Křivancová M. 6, Zelenková L. 4, Tritová V. 4, Bálková A. 3, Taschnerová K. 3, Zelenková S. 2, Bartáčková C., Maroušková L., Valíčková T.

Připravila trenérka týmu Zuzana Karoľová