Tři kvalitní zápasy U11 na NRT v Praze 

V sobotu 11. listopadu odehrály nejmladší minižákyně druhý ze série nadregionálních turnajů – tentokrát v Praze.

Hned v prvním zápase nás čekal domácí tým HB Basket Praha. Věděly jsme, že se jedná o velmi silný tým a nás tak čeká náročný zápas. Bohužel již v první čtvrtině si soupeř vytvořil desetibodový náskok, který se nám až do konce utkání nepodařilo smazat. V druhém poločase jsme předvedly zlepšenou hru, lépe jsme přizpůsobily obranu hře soupeřek a začaly hrát rychleji. Ještě chvilku před koncem byl stav utkání nerozhodný, nakonec však soupeřky proměnily v poslední minutě dva koše a tím strhly vítězství na svou stranu.

Zbylé dva zápasy jsme odehrály ihned po sobě. Proti pardubickým holkám jsme po velmi špatném výkonu v prvním poločase začaly hrát tak, jak umíme a radovaly se z první výhry na turnaji. Nakonec nás čekal tým Plzně, proti němuž jsme si během celého zápasu udržovaly náskok a připsaly si tak druhou výhru.

Tento turnaj byl pro náš tým velmi přínosný. Jednotlivé týmy nám ukázaly, kde se samy můžeme zlepšovat (perfektní odstupování v obraně, krásně zautomatizované hraní hoď a běž). Holky zaslouží pochvalu tradičně za bojovnost, agresivní obranu a snahu o rychlý protiútok. Zkušenější hráčky musí zapracovat na zrychlení při hře 1 na 1 a celkově na hře do postavené obrany. S mladšími holkami, které tým doplňují budeme pracovat na zlepšení driblinku a odstranění technických chyb (kroky, přerušovaný driblink…).

Děkujeme holkám z HB Basket za organizaci turnaje a rodičům za pomoc s dopravou. Do budoucna doufáme, že nás takto kvalitních zápasů čeká co nejvíce.

Výsledky:

BK Strakonice – HB Basket 25:21.

BK Strakonice – BK Studánka Pardubice 35:16.

BK Strakonice – DBaK Plzeň 38:14.

Bodovaly:

Viererová Johanka 21, Zelenková Sylva 16, Šefčíková Bára 13, Zemanová Eliška 11, Tran Bao Han 11, Zelenková Laura 10, Holovská Andělka 4, Pešková Ali 2, Reisingerová Emča 2, Glazunovová Terka 2, Jeništová Klárka 2, Kostková Barča, Kazbudnová Agi, Švihovcová Stelča 0.

Připravila trenérka týmu Nikola Drnková