Soukupová: S první ligou si to hezky sedlo

Před zítřejším pohárovým zápasem s pražskou Slavií jsme si povídali s Terezou Soukupovou (na snímku uprostřed), která se po dvouleté pauze vrátila zpátky do týmu žen BK Strakonice.

Co Tě přivedlo zpátky pod bezedné koše?

Vrátila jsem se po dvou letech. Tak faktorů, proč jsem se vrátila, je více. Nejvíce asi to, že mi ten celkový pohyb a parta lidí hodně chyběly. A zároveň jsem věděla, že extraligu už hrát nechci, takže si to s tou první ligou hezky sedlo.

Bylo po tak dlouhé pauze náročné se do toho zpátky dostat?

Upřímně jsem ten návrat čekala horší, ale samozřejmě je to po dvou letech hodně znát, jak fyzička, tak střelba a celkový rozhled na hřišti nejsou jako dřív. Myslím, že si to časem ale více sedne, jsem teprve na začátku.

O minulém víkendu jste porazily na své palubovce soupeřky z Brna. Který zápas byl podle Tebe těžší? A překvapilo Tě, kolik přišlo fanoušků?

Z mého subjektivního pohledu mi přišel horší zápas proti Žabinám, v neděli dopoledne se hraje vždycky hůř. Přece jen, netrénujeme už každý den a v neděli vždycky síly dochází. A mně osobně se moc díky nervozitě nedařilo. Co se týče fanoušků, jsem to popravdě tušila, že se na první domácí zápas v I. lize objeví více fanoušků, než bylo zvykem v extralize, kde jsme měly jednu prohru za druhou.

Další zápas vás čeká už zítra, kdy přivítáte na své palubovce v rámci Českého poháru extraligovou Slavii Praha. Jak se na ten souboj těšíš a pokusíte se o senzaci?

Samozřejmě víme, že to bude velmi drsný boj, protože se jedná o extraligový tým. Myslím si, že my můžeme našim výkonem pouze překvapit.