Mladší žákyně reprezentovaly jihočeský kraj

V termínu od 15. do 17. prosince se nadregionální výběr Jihočeského kraje a Vysočiny (dívky narození v 2010) zúčastnil turnaje pořádaného ČBF jako již tradičně v Hradci Králové.

Z našeho klubu byly nominovány úspěšné mladší žačky: Lucie Petelová, Bára Mrázová, Kačka Zemanová, Valča Hatlová, Eliška Čapková a Majda Gábiková.

Nakonec jsme obsadili 7. místo, ale výsledky v těžkých a vyrovnaných utkáních defacto se všemi soupeři na turnaji. I předvedené výkony výše uvedených děvčat ze Strakonic byly potěšitelné a jsou jistě příslibem do dalších bojů na klubové úrovni, ale i na úrovni regionální. Dívky od Otavy patřily k pilířûm a oporám našî hry. Neztratili jsme se ani v kvalitě hodnocení individuálního i týmového výkonu.

Dívkám gratulujeme. Pokračujte v nasazeni, píli i tréninkovém úsilí, zlepšujte své individuální basketbalové dovednosti – vzkazují všem hráčkám trenéři výběru Petr Martínek (BK Strakonice) a Ivo Rizák (BK Sojky Pelhřimov).

Družstvo bylo složené – šest hraček z BK Strakonice, dvě z Tigers České Budějovice, dvě ze Žďáru nad Sázavou a pět z Pelhřimova.
Omluvena byla opora Strakonic a kapitánka kategorie U14 Veronika Holínová.

Výsledky:
Jihočeský kraj/Vysočina – Severní Čechy 70:75
Jihočeský kraj/Vysočina – MOL /Moravsko-slezsky a Olomoucký/ 66:68
Jihočeský kraj/Vysočina – Východní Čechy 60:69
Jihočeský kraj/Vysočina – výběr Praha 54:71

O 7. místo:
Jihočeský kraj/Vysočina – Plzeňský kraj 77:34.

Všem hráčkám i O. Mrázovi děkujeme a přejeme hezké, klidné Vánoce a do nového roku 2024 žádné zranění a mnoho zážitků s basketbalem.

Připravil trenér týmu Petr Martínek