Dvanáctky na MČR v Plzni jedenácté

Mladší minižákyně BK Strakonice odcestovaly v pátek 3. května do Plzně, kde se konalo mistrovství České republiky kategorie U12.

Zápasy ve skupině:

BK Blansko – BK Strakonice 60:31 (33:17).

V první čtvrtině zápasu jsme neproměnily několik jasných podkošových šancí a soupeř se ujal po první čtvrtce náskok 22:7. Druhá čtvrtina byla vyrovnaná (11:10). Druhý poločas nás soupeř přejel díky našemu špatnému návratu do obrany, snadnými koši navyšoval svůj náskok a na hřišti byl aktivnější.

BK Strakonice – USK Praha 39:76 (11:39).

Soupeř, který si nakonec z MČR odváží broznové medaile, dokázal využít své výškové převahy. Strakoňandy ale za toto utkání zaslouží pochvalu, snažily jsme se bojovat a rvát se o každý míč. Opět nám nejvíce vyšla třetí čtvrtina (13:16).

Prohry ve skupině nás „hodily“ do skupiny o 9.-12. místo, kde jsme se postupně utkaly s týmy Slovanka Praha, DBak Plzeň a Přerovem.

BK Strakonice – Basket Slovanka 31:73 (19:38).

Toto utkání se nám vůbec nepovedlo. Až moc jednoduchými ztrátami (kroky, přešlapy) jsme dávaly soupeři míče zadarmo. Bohužel se nám nedařilo střelecky a soupeř svůj náskok zejména ve druhém poločase lehce navyšoval.

DBaK Plzeň – BK Strakonice 55:40 (25:20).

Mezi prvním a druhým utkáním sobotního dne jsme měly pouze půl hodiny na to se přesunout z jedné haly do druhé a téměř hned se šlo do dalšího zápasu.

Soupeř začal lépe a ujal se vedení 4:0. Naštěstí jsme se rychle vzpamatovaly a a rychle skóre srovnaly. Po první čtvrtině hry svítil na tabuli nerozhodný stav 11:11. V poločase vedl soupeř rozdílem 5 bodů.

Ve třetí čtvrtině nám soupeř bohužel utekl a v závěrečné části jsme jen „umazávali“ jeho náskok. Škoda, pro nás hratelný soupeř, tato prohra mrzí.

TBS Přerov – BK Strakonice 28:44 (17:21).

Ve třech čtvrtinách zápasu jsme si udržovaly mírný náskok.

Soupeř má v týmu vysoké hráčky, které byly v obraně dost zalezlé v šestce a hrálo se velmi těžko 1:1.

V poslední čtvrtině se nám díky aktivní obraně po celém hřišti dařilo získávat míče a snadno zakončovat , tuto část hry jsme jasně vyhrály 17:5 a měly radost z výhry na MČR.

Z mistrovství České republiky si tak náš tým U12 odváží 11. místo. Cenu nejlepší hráčka týmu převzala Nikča Bálková. Našim rodičům a fanouškům patří velké DÍKY za skvělou atmosféru, kterou v Plzni vytvářeli.

Za BK Strakonice bodovaly a hrály: Šefčíková B. 31, Bálková N. 28, Viererová J. 28, Blahovcová A. 26, Zlochová A. 23, Bálková A. 14, Šlapáková A. 9, Zemanová E. 7, Taschnerová K. 7, Zelenková S. 7, Than Bao Han 2, Tritová V. 2, Zelenková L. 1, Bartáčková C., Kazbundová G.

Připravila trenérka týmu Zuzana Karoľová