Kadetky vyhrály finálovou skupinu celostátní ligy

V poslední dvoukole potřebovaly strakonické kadetky pro pořádání baráže o extraligu v obou zápasech zvítězit.

Sobota 4. května:

Pandy Čelákovice – BK Strakonice 54:62 (15:14, 24:32, 41:48).

Za Strakonice hrály a střílely: Kotrčová 15, Davidová, Pavlíčková a Rendlová po 11, Sharkan 7, Malířská 5, Minaříková 2, Grossová.

Proti Pandám, které ve finálové skupině ani jednou nevyhrály, jsme předvedli ve vyhřáté hale velmi nekoncentrovaný výkon plný chyb a nepřesností. I když jsme po většinu zápasu vedli, nepodařilo se nám zápas v jeho průběhu rozhodnout a ušetřit síly na neděli.

Neděle 5. května:

BK Studánka Pardubice – BK Strakonice 50:83 (16:18, 28:35, 43:55).

Za Strakonice hrály a střílely: Kotrčová 18, Pavlíčková 17, Malířská 16, Rendlová 14, Davidová a Sharkan po 7, Grossová a Mlnaříková po 2.

V rozhodujícím utkání finálové skupiny podaly strakonické kadetky vynikající výkon. Poprvé jsme soupeřkám ve skóre odskočili v polovině druhé čtvrtiny. Po poločase se sice Pardubicím podařilo skóre srovnat (37:37), ale od této chvíle jsme v utkání dominovali – posledních 16 minut jsme vyhráli 13:46. Byla to sladká odměna za dobrý výkon v obraně a obrovskou bojovnost a nasazení, kterými jsme vyrovnaný zápas domácím „ukradli“. Za předvedený výkon zaslouží všechny hráčky obrovskou pochvalu.

Po úvodních venkovních prohrách v Olomouci a Brně děvčata pro zisk prvního místa ve finálové skupině ve zbývajících osmi utkáních zvítězila – bravo.

Připravil trenér týmu Jiří Johanes